EQUADOR DE LA VEREMA 2022

El dimarts dia 30 d’agost va començar la verema a casa nostra. Com cada any la garnatxa blanca del Ribé a Montblanc va donar el tret de sortida a una verema avançada a causa de un final de primavera i estiu molt calorós i sec. Les intenses pluges que van tenir lloc durant les últimes hores del dia de la primera setmana van fer canviar lleugerament el calendari de verema.

El raïm, sa i amb una lleugera graduació ha entrat després de ser veremat directament del remolc a la premsa i s’ha realitzat una premsada pneumàtica de llarga durada que ens ajuda a extreure el millor de la fruita, allò que volem preservar fins quan arriba a la copa. Controlem l’extracció dels polifenols de la pell cosa que ens fa tenir rendiments més baixos però d’alta qualitat organolèptica.

Tot seguit la mateixa setmana es va veremar el macabeu i finalment divendres 2 de setembre la Syrah pel Follet rosat un vi fresc i afruitat, el vi de Sant Jordi!

I aquesta setmana arribem quasi a l’equador d’aquesta verema 2022 amb la verema de la syrah de la parcel·la dels cavalls a la Muralla. Per l’ARNAU 2022 un vi que li queda temps per veure la llum.

El mateix dia la Carinyena de la finca del Molí del Salt a Vimbodí, una finca en un sòl de còdols fluvials situada just al costat del riu Milans, aquest any ha donat una fruita molt sana. En aquesta finca també hi ha la garnatxa negra que veremarem probablement la pròxima setmana.

Carinyena

Volem donar les gràcies a tot l’equip de veremadors, per l’esforç, la concentració i la delicadesa que han mostrat aquests dies tan importants, sense les persones res d’això seria possible. A continuació un recull d’imatges de la setmana de negres amb fotografies realitzades per Josep Morató.

Les fermentacions estan seguint una bona cinètica i els llevats estan fent la seva feina a la temperatura ideal per extreure tota la complexitat i el potencial aromàtic de cada vinya.

Estem quasi a la meitat de la verema i de moment el balanç és positiu, bones produccions i bon estat sanitari del raïm. En les pròximes setmanes serà el torn de la Garnatxa negra, el Garrut i el TREPAT pel “blanc de noirs”, el rosat i posteriorment pel negre. I com cada any el Cabernet Sauvignon serà l’últim a entrar al celler.

Estigueu atents perque us anirem informant del transcurs de la verema en aquest mateix blog, i pròximament el procés de vinificar trepat en “blanc de noirs” detalladament.

Moltes gràcies si has arribat fins aquí, és un plaer compartir amb tots vosaltres el nostre terroir ; la vinya, el vi i les persones.