Festa del Trepat 2022

Trepat és terra, trepat és aigua, trepat és vi, trepat és ciència, trepat és identitat, trepat és cultura, trepat és art, trepat és festa!

Per nosaltres el trepat és molt més que una varietat de raïm, és molt més que un vi, el trepat és Conca de Barberà. El passat cap de setmana va tindre lloc la 12a edició de la Festa del trepat a Barberà de la Conca. Una àmplia programació va omplir els carrers del poble de gent i d’art.
El divendres es van fer unes jornades tècniques «Varietats de vinya resistents i autòctones adaptables al canvi climàtic, a càrrec de Josep M. Albet expert en vins ecològics.
El dissabte al matí va començar amb una visita a les vinyes del Pla de la Masó.

A partir de les 11 va començar l’eix de la festa, la Mostra de Vi+Art als diferents portals del poble on en cada portal s’hi podia trobar un celler i un dels molts artistes de la festa. Nosaltres vam tenir la sort de compartir el cap de setmana amb la Esther Heras d’Artfocjoia, al portal de Cal Magre.

Durant el matí també hi va haver diferents activitats per als més menuts. A la tarda «Atrapa el trepat» un tast a càrrec del Ricard Sebastià, el nostre president. A les 7 va començar uns passacarrers amb la Xaranga Bandsonats, i al mateix temps un taller de bótes de vi a càrrec de Marc Micheo.

Al vespre van tindre lloc dues actuacions, la primera de la Banda Desenchufados i tot seguit Josep Calbet. Quan va caure la nit la Stromboli Jazz Band va animar la festa que es va acabar amb una sessió de technohouse per als més joves, i no tan joves, a càrrec del DJ Granbarb.

El diumenge va començar amb un esmorzar popular i la IV Trobada de tractors de la Festa del trepat.
A la Mostra de Vi+Art hi teníem els nostres 2 vins monovarietals de trepat; EL TREPAT del Jordiet i L’Insòlit. I també els altres 2 vins cupatge de trepat amb altres varietats que són L’inquiet i la Genuïna, aquest últim és una novetat de la verema 2021, trepat en Qblanc de noirs» en podeu trobar més informació a la notícia del blog «Genuïna».

Una visita guiada pel celler modernista i la representació de l’espectacle «7 lletres» van tancar la programació d’un cap de setmana molt intens ple de trobades, rialles, festa i TREPAT!