Gastrowine nights 2022

Aquest passat divendres 12 de Juliol va tindre lloc la primera edició de les Gastrowine nights 2022, un event experiencial que mescla el vi, la gastronomia i la cultura. La vetllada va ser tot un èxit.

La tarda va començar amb un tast de vins i formatges de la formatgeria MUUU BEEE, acompanyats del David i l’Anna vam poder gaudir del seu extens coneixement sobre formatges i ens van presentar el projecte en el que treballen a la comarca del Ripolles.

Equip formatgeria MUUUBEEE

Podeu visitar la seva web clicant el següent link https://muuubeee.com/es/

Es van tastar 4 formatges maridats amb 4 vins. Es va començar pel Tendre de drap, un formatge suau, que es fa amb un drap de cotó que en determina la forma i que serveix per premsar la quallada a mà. La seva maduració en les caves d’afinat és de màxim 3 setmanes. L’escorça del Tendre de Drap és natural i lleugerament cruixent. El seu interior és de color groc pàl·lid i amb gustos que ens recorden a la mantega fresca, la llet i les avellanes tendres, el vam maridar amb l’escumós gran reserva de Rendé Masdéu.

Tot seguit es vapresentar el Flor de Neu, un formatge de pasta tova madurat en caves durant quatre setmanes aproximadament. La seva aparença recorda a la flor alpina Flor de Neu; escorça de color blanc, amb aromes de ceps. L’interior del formatge és ferm en el seu estadi inicial i més cremós a mesura que avança la maduració. Va maridar perfectament amb el nou vi d’aquest estiu, la Genuïna, garnatxa blanca i Trepat fermentat i criat en bocois de roure francès.

El tercer maridatge el van protagonitzar El Pilós, formatge de pasta cuita i escorça rentada, s’elabora a partir de llet crua i es comercialitza a partir de les dotze setmanes de maduració. És la més pura essència del territori, marcant les estacions. Aromes nobles i el seu interior de color groc amb pocs ulls i amb alguna lleugera coloració de blau, resultat de l’afinat. La maduració a les caves li dona una textura agradable, amb notes de mantega, torrats, un retro gust llarg i un punt picant al final, el gust persisteix en la memòria. Es va maridar amb el Trepat del Jordiet, un trepat 100% fermentat i criat en diposit de formigó i amfores de fang que fan que la criança deixi expressar tots els seus aromes.

Per últim l’Unaiak d’Euskadi un formatge de pasta semidura, prensada i 3 mesos de maduració maridat amb el Peu del Bosc, el Cabernet Sauvignon de la vinya del Pla de Cervera.

Vins i formatges

Al tast hi van assistir 65 persones, va ser molt dinamic i tothom va aportar les seves sensacions després de les explicacions del David i la Mariona .

També volem donar les gracies al maravellós equip que van servir els vins i els formatges, l’Anna, la Montse, la Rosa Mari, la Marita i la Laia.

Una vegada acabat el tast tothom es va dirigir cap a la terrassa del restaurant Forevents on els esperava tot l’equip de Forevents i la seva foodtruck per sopar, vinets musiqueta i bon ambient van fer que més gent s’apuntes a la festa. A les nou va començar el concert en directe de Leit Motiv que van presentar el seu nou disc i va ser tot un exit, és sempre un plaer poder escoltar a músics tant bons i de la Conca!

A continuació deixem l’enllaç amb una galeria de les imatges que la Montse Vernet i la Eva Bonet van captar entre copa i copa de tots vosaltres perque us les pogueu descarregar. Ens ho vam passar molt bé gracies a tots als asistents, fins la pròxima!

https://drive.google.com/drive/folders/1ZdZ1tbv1sPfALvKxk59kd9csbwmVS6FL?usp=sharing

Aquí sota un petit recull: