Genuïna 2021

Aquest estiu ha arribat amb moltes novetats que us anirem explicant d’ara en endavant. Una que ens fa molta il·lusió de presentar és el naixement d’un nou vi blanc, la Genuïna.

La Genuïna és espacial per nosaltres,  ja que hem innovat i els resultats han sigut espectacular. És la primera vegada que vinifiquem el TREPAT en blanc de noirs, i és el segon any que vinifiquem un vi blanc fermentat i criat en roure francès i acàcia. L’any 2020 vam elaborar a petita escala Garnatxa blanca fermentada i criada en un puncheo (bota de 500L) per anar agafant el contacte amb aquest tipus d’elaboració i el resultat també va ser molt satisfactori.

La primera anyada de la Genuïna ens fa molt feliços perquè ens n’hem adonat que a la Conca de Barberà hi tenim un tresor, hi tenim el TREPAT, una varietat polivalent que és capaç de donar identitat a la majoria dels nostres vins, siguin blancs, rosats, negres o escumosos.

La Genuïna és 66% de Garnatxa blanca junt amb un 34% de Trepat vinificat en blanc de noirs. Verema manual, premsat de raïm sencer en premsa pneumàtica i fermentació en puncheons de roure francès ,i un  6% d’acàcia, criança de 8 mesos al mateix puncheo. Dos de Garnatxa un de Trepat, quasi dues mil ampolles d’un dels vins SINGULARS del nostre celler.

Color groc amb caràcter, nítid i brillant.

Nas fresc i potent que ens recorda la fruita blanca, la pell de cítrics, herbes aromàtiques mediterrànies pròpies del varietal trepat i subtils notes de roure.

En boca reprodueix les sensacions aromàtiques, frescor, complexitat i volum, amb un bon equilibri entre gras i estructura, i la tensió justa per donar-li una bona persistència. El trepat també li aporta una bona acidesa.

Genuïna, adj.

Que conserva les seves característiques pròpies o naturals, autèntica, autòctona!

Tasta la anyada 2021, el primer any de vida de la Genuïna!