La vinya ja brosta

La brotació de la vid és un moment clau en el cicle de vida de la planta, i també és un moment emocionant per als viticultors i amants del vi. És la primera indicació de la nova temporada de creixement de la vinya, i és el moment en què es pot començar a visualitzar la producció de la propera collita.

La brotació de la vinya és un procés complex que és influït per diversos factors, incloent la temperatura, la llum, la humitat i la genètica de la planta. Els brots apareixen quan la temperatura de l’aire és superior a 10 graus Celsius i les arrels de la vinya han acumulat suficients nutrients per a sostenir el creixement.

El primer signe de la brotació de la vid és la formació de brots verds que poden ser observats als pampols i les branques. A mesura que els brots creixen, s’obren en fulles i s’allarguen en ramificacions que portaran el fruit.

Però, tot i que la brotació és un moment emocionant, també és un moment vulnerable per a la vinya. Els brots joves són molt sensibles als canvis en la temperatura i a les inclemències del temps, i una greu tempesta o una onada de fred poden posar en perill la collita.

Amb l’arribada de la primavera comença la màgia, l’inici d’un nou cicle vegetatiu que segons múltiples factors els quals poc podem controlar faràn de l’anyada 2023 un raïm amb unes característiques úniques que esdevindràn vins que ens parlaran de paisatge i del terroir de Rendé Masdéu.